Laat je inspireren!

Als eerste op de hoogte van toffe acties, de nieuwste collecties, lifestyle tips en meer. Ik kijk er naar uit je te mogen inspireren!

inspireer mij!
  • Lorem ipsum

Me, myself and I

3 Apr 2022
door Fleur

Laten we even eerlijk zijn, soms is het best lekker om even ‘verlost’ te zijn van je kroost. Af en toe bekruipt me heel even een schuldgevoel bij die gedachte, maar dan houd ik me vast aan de bekende uitspraak: een beetje me-time op zijn tijd maakt mij een leukere mama! Daarbij is het opzetten van een eigen bedrijf en een anderhalf-jarige-kijken-tillen-mama-ook-dochter om je heen best een uitdaging soms. Ik besloot daarom om mijzelf afgelopen december 3 dagen op te sluiten in de natuur om mij volledig te kunnen focussen op Fleurtje BelleFleur. Oja en mocht je je afvragen wie die 4-wielige knapperd is op de foto, dat is mijn 2e vriendje mr. mx-5 met wie ik zo nu en dan alleen op stap ga ;)

Atelier Vert buiten

De ultieme plek: Atelier Vert

In een koude december-week verbleef ik in Atelier Vert, het sfeervolle en kleurrijke onderkomen midden tussen de schapen, geitjes en kippen in Abcoude. Deze bed & breakfast is gevestigd in een oude schapenschuur die is ingericht met oog voor detail. Stijlvolle meubels, heerlijke zitjes, een goed uitgeruste keuken en als klap op de vuurpijl een romantische slaapzolder met vrijstaand bad op pootjes! Het hele huis, want dat is het, is een lust voor het oog, om nog maar te zwijgen over de goed gevulde koelkast met allemaal lokale lekkernijen. Dan vergeten we voor het gemak maar even het buitentoilet in het oude kippenhok (lees: de temperaturen gaan richting het vriespunt), maar hé eigenlijk heeft dat ook wel iets! Astrid is werkelijk een top gastvrouw, zichtbaar en onzichtbaar tegelijkertijd en wat een creatief talent, ik ga hier zeker terugkomen!

Atelier Vert interieur

Dag 1: mailen, bellen, rekenen en een flinke portie buitenlucht

Omdat ik een drukke to-do-lijst heb voor Fleurtje BelleFleur, instaleer ik mijzelf aan de lange tafel met een klein elektrisch kacheltje en een flinke mok thee naast me. Na wat uren mailen, plannen, budgetteren en bellen, is het tijd voor een wandeling in de omgeving. Helaas is het fort Nigtevecht dat om de hoek ligt gesloten, maar ik heb meer geluk bij Anna Haen. Een kleine 20 minuten lopen vanaf Atelier Vert langs de weilanden, bevindt zich midden op een boerderij een ideale plek voor een kop koffie en lunch. De zelfgemaakte pompoensoep is zeer welkom voor mijn verkleumde vingers. Voor ik terugloop sla ik nog wat lekkers in uit de streekwinkel en een cappu-to-go. De rest van de middag vliegt voorbij en ik zit zo lekker in de flow dat ik ook de avond nog even meepak achter de laptop, uiteraard met een lekker glas wijn en een bordje lekkers. Ik sluit de dag af met iets waar ik al bij aankomst naar uitkeek.. HET BAD

Atelier Vert bad

Dag 2: Sportiviteit & lekker eten

De volgende dag start ik met een ochtend run langs het Amsterdam-Rijnkanaal, koud maar heerlijk verfrissend! Als ik terugkom word ik verrast met een paar positieve berichtjes in mijn mailbox naar aanleiding van mijn acquisitie van de dag ervoor. Het assortiment van FBF begint nu echt vorm te krijgen! Als beloning verwen ik mijzelf met een bezoekje aan de Lindenhoff. Voor wie dit niet kent, dit is een fantastische boerderij winkel met exclusieve groentes, fantastisch vlees, een prachtige kaaskamer en veel meer. Een bekende plek voor top-horeca, maar dus ook een ‘marché’ voor consumenten op donderdag tot en met zondag. Moe geworden van al dat shoppen? Je kunt er ook even bijkopen met een lekker kop koffie! Neem een kijkje op hun facebook pagina, dan blijf je op de hoogte van de laatste acties en evenementen.

Atelier Vert omgeving

Dat was het dan, 3 dagen me-time

Ook de donderdag start ik de dag met een hardlooprondje en warm ik mijzelf weer op in bad. Ik werk mijn excel bij, maak de planning af en beantwoord de laatste mailtjes en dan is het tijd om te gaan. Ik kijk er naar uit mijn meisje weer te zien en mijn nieuwe plannen en creatieve ideeën met mijn ondernemende partner te delen.

Naast het feit dat deze dagen zeer productief zijn geweest voor mijn bedrijf, gaf het ook de nodige ontspanning. Mensen die mij goed kennen weten dat ik enorm hou van gezelschap en lijkt het wellicht dat ik slecht alleen kan zijn. Maar eigenlijk vond ik het heerlijk! Keihard kerstmuziek draaien zonder dat iemand je erop wijst dat het nog te vroeg is, eten maken wanneer ik daar zin in heb, sporten op de momenten dat het mij uitkomt, ongestoord badderen en de krant lezen. Ook maak ik mij geen enkele zorgen om kleine Noor. Bij opa en oma is ze in de beste handen en ook bij papa is het altijd feest. Dan wordt ze meegesleurd in een winkelmandje door de supermarkt, mag ze springen op het bed en luistert ze techno met papa’s koptelefoon. Ach het is papa dag (wat haat ik dat woord) zeggen we dan maar…

Papa dagPapa dag 2

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »